De achtertuin van D66

Deze zondag worden er in navolging van de start van de verkiezingscampagne in de tuin van Alexander Pechtold een tiental achtertuinbijeenkomsten in het gehele land gehouden. Ik ga naar Antoinette en Jan Stegeman in Beerse. Antoinette is gemeenteraadslid.

D66 heeft in dit CDA-bolwerk door de jaren heen een sterke positie gehad. Antoinette’s moeder Otti is er zelfs wethouder geweest. Deze periode is er slecht één raadslid van D66. Een lokale partij heeft veel D66 standpunten en nog meer kiezers “gepikt”. Ook hier geldt: werken aan betere tijden!

Het is gezellig en ook hier is de sfeer: we gaan er weer tegenaan.. Er zijn twee kandidaten: Jan Zelle en Bert Bakker. Bert is uiterst open over de moeilijke Haagse verhoudingen binnen D66 in de afgelopen periode.

Ik zeg tegen Jan Zelle dat het mij verbaast, dat Jan ook kandidaat lijsttrekker voor de Staten is. Jan antwoordt: “Dat is een grapje”.

Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>