Bizarre avond

Woensdag 20 april zou de eerste mogelijkheid tot reactie op het coalitie akkoord zijn.  Wij hadden ons daarop verheugd en ons ook goed voorbereid. Wat een hoogtepunt in deze statenperiode had moeten worden verliep als een bizarre avond. Na urenlange schorsingen moest de VVD Job Klaasen als kandidaat gedeputeerde  terugtrekken.  De aanleiding bestond uit onjuistheden in de vermelde gegevens over opleidingen. Ik heb Job de laatste tijd wat beter leren kennen. Ik heb veel waardering voor hem gekregen en als lid van de Commissie Benoembaarheid Gedeputeerden het persoonlijke drama van nabij meegemaakt.  

Het  debat verliep sober. We hebben we ons kritisch en constructief opgesteld.D66 legt de nadruk duidelijk anders dan de coalitie. Wij willen meer investeren in natuur, innovatie, duurzaamheid en cultuur en minder in asfalt en bedrijventerreinen.

Er zitten ook best goede punten in het akkoord. De naar buiten gerichte blik, de beoogde samenwerking met onze Nederlandse en Duitse buren, en de handreiking aan de oppositie kunnen op een positieve bijval van D66 rekenen. 

We zijn ook blij met de aandacht voor regionale economie en innovatie. Margreet had hierover nog 2 moties voorbereid en één daarvan is aangenomen. Zo zal de nieuwe coalitie op ons verzoek de samenwerking stimuleren tussen de universiteiten van Twente, Wageningen en Nijmegen. Het doel van onze motie is te bevorderen dat er voor de ondernemers van Overijssel en Gelderland spin-off op het gebied van innovatie en economie ontstaat.

Dit bericht is geplaatst in Blog Aart Karssen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Bizarre avond

  1. Hey Aart,

    Leuk om te lezen hoe jullie het ervaren. Ga zo door!

    Groeten uit Enschede van Joren

  2. leny Zomer zegt:

    Hallo Aart,

    Al was het, zoals je schrijft, een bizarre avond, toch ook een succesvolle, lijkt mij. Succes.

    Groet, Leny

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>