Vergadering Ruimte en Groen cie.

In de vergadering van de Commissie Ruimte en Groen van vandaag zijn de najaarsnota 2006 en de begroting 2007 de belangrijkste onderwerpen. De algemene beschouwingen hebben we bij de perspectiefnota 2007 al gehad. Vandaag is het meer uitwerking.

Bij het onderwerp landelijk gebied valt iedere keer weer de scheidslijn op tussen VVD en CDA enerzijds, die van het vastgestelde beleid voor natuur, landschap en cultuurhistorie steeds wat willen afsnoepen en D66, PvdA en Groen Links anderzijds, die hier juist meer geld voor willen uittrekken. Binnenkort verwacht ik heftige discussies over het voorstel om de plannen voor de Robuuste Verbindingszones vooruit te schuiven. Ik ben al aan het lobbyen voor medestanders om hier tegen te zijn.

Gedeputeerde Rietkerk heeft hoge ambities. Bij het onderwerp Ruimte komen het komende jaar grote plannen aan de orde: A1 zone, uitwerking van ons initiatief voorstel grondbeleid, uitwerking IJsseldelta, vliegveld Twente, Provinciaal Omgevingsplan en nog vele anderen.

Ik hou jullie op de hoogte.

Dit bericht is geplaatst in commissie Ruimte en Groen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>