Met de billen bloot in debat

Donderdag 10 maart was het grote moment van de installatie. Voor Margreet, Thomas en mij zijn er bloemen: paarse van de Provincie, groen-witte van D66 Overijssel en een mooie witte roos van Sara. Het afleggen van de verklaring en de belofte is indrukwekkend. Dit is het moment waar we maanden naar toe gewerkt hebben. Het grote aantal aanwezige D66-ers uit wijde omgeving geeft een goed gevoel.

Direct na de installatie is er mede op ons aandringen een openbaar debat over de politieke gevolgen van de verkiezingsuitslag. In dat debat moet iedereen met de billen bloot: ook wij. Het is perfect dat partijen in het openbaar kleur moeten bekennen, en dat dat niet achter gesloten deuren bij een informateur gebeurt. Voor een ieder is het nu duidelijk dat VVD en CDA een coalitie over rechts bepleiten.

In het debat hebben wij aangedrongen op het veel meer en vroeger inschakelen van burgers bij de besluitvorming. De bestuurscultuur moet veranderen van voorschrijven naar samenwerken. Natuurlijk hebben wij onze speerpunten naar voren gebracht. Daarnaast bepleiten we meer samenwerking in het landsdeel Oost. Overijssel is te veel op de Randstad gericht en moet de blik meer naar het oosten richten. Even dreigt een misverstand over de burgerluchthaven Twente, maar zoals het artikel op www.d66overijssel.nl laat zien waren, zijn en blijven wij tegen deze luchthaven. De samenwerking met luchthaven Münster-Osnabrück als alternatief voor luchthaven Twente is wat ons betreft een stap in de richting van “Overijssel poort naar Europa”.

..

Dit bericht is geplaatst in Blog Aart Karssen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>