Wij en de PVV in Overijssel

Heel vaak krijg ik de vraag hoe is jullie opstelling tegenover de PVV. Ook de pers is hierin meer geïnteresseerd dan in onze eigen speerpunten.

Mijn antwoord.

De PVV profileert zich ook in de provincies met hun landelijke thema: het stoppen van de islamisering. Veel partijen reageren hierop  met:  “Daar gaat de provincie niet over en daar discussieerden we dus ook niet over”.

Zo maken wij ons er niet van af. Wij hebben een volledig ander beeld van de samenleving dan de PVV en zullen dat ook uitdragen.

Wij gaan uit van de eigen kracht van mensen en van gelijkwaardigheid van iedere Nederlander.  De PVV heeft een beeld neergezet van angst en discrimineert grote groepen in onze maatschappij. Het debat hierover gaan we niet uit de weg.

Ook op provinciaal niveau zijn er grote verschillen. Ik noem een paar voorbeelden:

  • D66 gaat voor een duurzame en aantrekkelijke provincie met veel ruimte voor natuur, landschap en recreatie.  De PVV wil de oppervlakte asfalt in Overijssel verdubbelen;
  • D66 Overijssel staat voor een duurzame economie. De PVV alleen voor economie;
  • D66 staat voor het voltooien van de Ecologische Hoofdstructuur. De PVV wil hiermee stoppen
  • D66 Overijssel staat voor ondersteuning van kunst en cultuur. Het PVV- beleid zorgt voor een ongekende verschraling van ons culturele aanbod.

Ik ga het debat graag aan!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>