Omgevingsplan Overijssel

De grootste operatie in deze Statenperiode is het opstellen van het omgevingsplan. Ik ben jaloers dat ik daar niet aan mee kan doen. Het voorstel om een omgevingsplan te maken heb is destijds door ons gelanceerd in de Commissie Ruimte en Groen. Ik laat de gelegenheid om in te spreken dan ook niet voorbij gaan. Ik spreek mijn complimenten uit voor de sturingsfilosofie, die past binnen de D66-richtingwijzer “Vertrouw op de eigen kracht van mensen”. Mensen kunnen het beste zelf bepalen hoe ze willen wonen, werken en leven, en de Omgevingsvisie biedt daar veel ruimte voor.

Aart Karssen spreekt in op het Omgevingsplan

Aart Karssen spreekt in op het Omgevingsplan

Toch zijn er ook verbeterpunten: veel zaken zijn onvoldoende uitgewerkt, zoals de gevolgen van de economische crisis en de klimaatveranderingen voor het ruimtelijk beleid. Op de geweldige kansen die hier liggen speelt de provincie niet in. Daarnaast vindt D66 dat bewoners en organisaties meer, en al aan het begin van een proces, ingeschakeld moeten worden: niet door ze simpelweg te laten reageren op plannen, maar ze vanaf het begin te laten meedenken en meebeslissen. Onterecht is ook het gebrek aan aandacht voor de internationale dimensie; samenwerking met Duitsland zal intensiever moeten zijn dan nu in de plannen is verwoord.

Ik geef aan dat D66 de uitvoering van het Omgevingsplan zal volgen en dat we er bij de eerste evaluatie weer bij zijn.
Voor de complete tekst van mijn bijdrage:
Bijdrage van Aart Karssen

Dit bericht is geplaatst in D66 regio. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>