Megastallen en een uitglijder in de Ochtendspits

De dag van gisteren stond vooral in het teken van de megastallen. Een groot deel van de dag was ik in Raalte in touw voor opnames voor het programma Ochtendspits. Bij een megastal in aanbouw laat ik zien welke invloed dat heeft op het Overijsselse landschap. De schaalvergroting in de landbouw met concurrentie op de wereldmarkt tegen dumpprijzen is in Nederland ten dode opgeschreven. D66 staat daarom voor een andere vorm van landbouw. Het produceren van topkwaliteit voedsel voor de Europese markt levert een hogere prijs voor de boeren op, en kan op een schaal die ook past in ons Overijsselse landschap. 

Bij het plakken van de poster glijd ik behoorlijk uit. Benieuwd of ze dat ook uitzenden! Ik moet mijn nieuwsgierigheid nog even bedwingen: helaas is het vanmorgen niet uitgezonden, dat wordt dus volgende week.

Donderdagavond was er een debat in Markelo over megastallen. Twee dingen zijn me duidelijk geworden: elf mensen achter de tafel is te veel, en de draai  van het CDA is gemaakt voor de bühne. Binnen de “grenzen” van het CDA blijkt nog heel veel mogelijk, en als gemeenten wel besluiten tot megastallen zal de provinciale CDA niet ingrijpen.
De enige echte voorstander van deze “veefabrieken” is de VVD, en het was gisteren vast niet voor het laatst dat VVD-statenlid Veldkamp het zwaar te verduren krijgt.

Dit bericht is geplaatst in Blog Aart Karssen en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>