Een luchthaven in de Euregio

Vanavond een uitstapje over de grens: een symposium in Gronau, met onder meer Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy (D66), een nog niet bekendgemaakte Duitse Europarlementariër van de FDP, en Anne Flierman, voorzitter Universiteit Twente en Eerste-Kamerlid CDA. Het thema is “Wat heb jij aan de EU?”, en wat mij betreft is die vraag makkelijk te beantwoorden. De Euregionale samenwerking in de grensstreek biedt perspectief op een regionale luchthaven Münster-Osnabrück die een burgerluchthaven in Twente overbodig maakt. We moeten dan nog wel even zorgen dat de internationale treinverbindingen ook in orde komen, maar als de goede wil er aan beide kanten is, moet dat probleem oplosbaar zijn.

Ik ga er samen met de nummer drie van onze lijst naartoe: Thomas Walder. Hij is pas 26, en daarmee niet bepaald de doorsnee-kandidaat voor provinciale staten. Maar hij weet heel goed waar hij het over heeft, en is supergemotiveerd. Wat mij betreft een extra reden om voor die derde zetel te gaan die de eerste peilingen van RTV Oost ons beloofden.

Dit bericht is geplaatst in Blog Aart Karssen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>