Vliegveld Twente en de doofpot

Gisteravond een debat in Enschede. Iedere keer is de D66-aanhang groter dan die van andere partijen. Dat doet mij goed.

Ik mocht met de VVD in debat over de luchthaven Twente. Ons duidelijke standpunt spreekt aan: geen burgerluchthaven in Twente maar samenwerking met Flughafen Münster – Osnabrück. Het wordt mij ook steeds duidelijker dat de kans groot is dat veel onafhankelijke berekeningen in de doofpot zijn gestopt. Berekeningen die aantonen dat er geen sprake kan zijn van een rendabele exploitatie. Als het vliegveld er echt komt, wordt het een bodemloze put.

Op de vraag waarom de markt alleen wordt gevraagd een aanbieding te doen voor een gebiedsontwikkeling met luchthaven krijg ik geen echt antwoord. Als het provinciebestuur ook zou vragen om aanbiedingen van een gebiedsontwikkeling zonder luchthaven, is de kans groot dat we maatschappelijk en economisch veel betere aanbiedingen krijgen. Daar zou een VVD toch voor moeten zijn.

..

Dit bericht is geplaatst in Blog Aart Karssen en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Vliegveld Twente en de doofpot

  1. Pingback: Tweets die vermelden Vliegveld Twente en de doofpot | Aart Karssen -- Topsy.com

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>