Overijssel brug naar Europa

De thema-avond in Gronau over Europa afgelopen donderdag was een succes. Een stevig gezelschap, met onder meer Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy (D66), gemeenteraadsleden van de FDP uit Gronau en Anne Flierman, voorzitter Universiteit Twente en CDA-Eerste-Kamerlid.

Ik heb er een pleidooi gehouden voor meer grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland. Dat kan op veel beleidsterreinen, zoals bedrijventerreinen, onderwijs, cultuur en infrastructuur. Ik heb er ook een concreet plan gelanceerd: een dependance van het Enschedese  Business & Science Park in Gronau. Hier zijn meteen afspraken over gemaakt, en wat ons betreft wordt daar op korte termijn een vervolg aan gegeven. D66 is de enige partij in Overijssel die de kansen in de grensregio echt wil benutten. We moeten ons meer naar het Oosten en minder op de Randstad richten. Samen met Gelderland en het aangrenzende Duitse gebied moeten we een sterke Europese regio worden.

..

Dit bericht is geplaatst in Blog Aart Karssen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>