Als je om de natuur geeft, stem dan op D66

Dit is een variant op het stemadvies dat VVD prominent Pieter Winsemius afgelopen vrijdag in NRC Handelsblad gaf: “ Als je om de natuur geeft, stem dan niet op VVD, CDA of PVV”. Het is opvallend hoeveel kritiek er op de huidige bezuinigingsplannen van dit kabinet op natuur en landschap komt. Naast Winsemius hebben ook zwaargewichten als Cees Veerman en Pieter van Vollenhove zich duidelijk tegen de drastische bezuinigingen uitgesproken. Het is ook niet niks: van de 750.000 ha EHS wil deze regering er 160.000 ha niet aanleggen; op het beheer wordt bezuinigd en Bleker wil Natura 2000 gaan afzwakken. Dat laatste kreeg Ballkenende in Brussel niet voor elkaar; nou dan lukt het Bleeker zeker niet.

D66 staat nog volledig achter doelstelling van het gevoerde natuurbeleid: robuuste natuurgebieden die met elkaar verbonden zijn. De verscheidenheid aan dieren- en plantensoorten neemt nog steeds af en de klimaatverandering is een bedreiging voor onze natuur. Natuur is fijn om in te wonen, is goed voor onze gezondheid en een vestigingsfactor voor bedrijven.

Misschien kunnen we iets langer over doen over de aanleg van de EHS en het is ook niet verkeerd na te gaan of het niet wat anders kan, maar stoppen met het natuurbeleid is echt verkeerd

Dit bericht is geplaatst in Blog Aart Karssen en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Als je om de natuur geeft, stem dan op D66

  1. Mirjam zegt:

    Goed optreden gisteren tijdens het lijsttrekkersdebat. Het staat niet in de digitale editie, maar je staat (als een van de weinigen) met naam en toenaam in de Deventer bijlage van de Stentor. “relatieve nieuwkomer Aart Karssen maakte een stevige indruk…” en dan nog een aantal keer je standpunten door het hele artikel. Veel succes met de laatste loodjes van de campagne.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>